Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Merzifon Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle mart ayı içerisinde düzenlenen Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu sona erdi.
Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Merzifon Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle mart ayı içerisinde düzenlenen “Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu” sona erdi.
Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Merzifon Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle mart ayı içerisinde düzenlenen “Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu”nda teorik dersler geceleri Merzifon Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda, uygulama dersleri ise gündüz saatlerinde Merzifon Sanayi Sitesi’nde bulunan biçerdöverler üzerinde yapıldı.
Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu, biçerdöverle hasatta meydana gelen dane ve sap kayıplarının en alt seviyeye indirilerek milli ekonomiye katkı sağlamak için belgeli ve bilinçli sürücüler yetiştirmek amacıyla açılmıştı.
Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu toplam 78 saat süreyle gerçekleştirildi. Kursta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Dursun Kulaksız ve Tekniker Aslan Büyükbayraktar öğretici olarak görev yaptı. Katılımcılara kurs boyunca teorik ve uygulamalı olarak biçerdöver kullanımı, biçerdöver ayarları, dane kaybını en az seviyeye indirme amacı ile yapılması gereken ayar ve bakımlar ile motor tekniği konularında bilgiler verildi.
Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu sonunda yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlarda 25 kursiyer başarılı olarak “Biçerdöver Operatör Belgesi” ve G sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazandı.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->