Anaç koyun keçi desteği başvuruları yeniden başlıyor

01 February Friday, 2019
Yaklaşık 10 bin üreticiyi ilgilendiren anaç koyun keçi desteklemesi başvuruları Şubat ayında yeniden açılacak. Geçen yıl başvuru yapamayan üreticiler Koyun Keçi Bilgi Sistemi üzerinden destekleme başvurusu yapabilecek.
Anaç koyun keçi desteği başvuruları yeniden başlıyor Anaç koyun keçi desteklemesi başvuruları 18-27 Şubat tarihlerinde yeniden başlayacak.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, 2018 yılı anaç koyun keçi desteklemesi başvuruları için Koyun Keçi Bilgi Sistemi'nin yeniden açılacağını bildirdi.

Destekten yararlanabilmek için üreticilerin Bilgi Sistemi üzerinden müracaat yapmaları gerektiğini hatırlatan Çelik, sistemin on günlüğüne yeniden açılması kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün bu kararı ile yaklaşık 10 bin yetiştiricinin daha desteklemelerden faydalanabileceği, 500 bin civarında küçükbaş hayvan da sisteme girileceği tahmin ediliyor.

Geçen yıl 2 Kasım'a kadar 190 bin yetiştirici, hayvan başına 25 lira olan anaç koyun keçi desteklemesinden faydalanmak için başvuru yaptı.
 
 
koyun keçi destek anaç tarım orman