Anaç koyun keçiye destek devam ediyor

02 February Tuesday, 2021
Gümüşhane’de küpe bazlı tespit çalışması ile anaç koyun ve keçiler kayıt altına alınıyor, üretici desteklemelerden faydalanıyor.
Anaç koyun keçiye destek devam ediyor Haber: Mustafa MERAL - Gümüşhane İl Enformasyon

Anaç koyun ve keçilerin kayıt altına alınması için ahırlarda yapılan hummalı çalışma devam ediyor.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin 2020 yılı anaç koyun, keçi desteklemelerinden yararlanması için küpe bazlı tespit çalışmalarına başladı.

Sağlıklı ve kaliteli bir üretimin temel taşlarından olan anaç hayvanların kayıt altına alınması ve üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için il müdürlüğü personeli saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Üreticilerin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla yaptığı başvuruları değerlendiren İl Müdürlüğü, işletmelerde küpe bazlı tespit çalışması başlattı. Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar kapsamında yapılan bu kontroller ve tespitler sonucunda destekleme almaya hak kazanan yetiştiriciler, hayvan başına, anaç koyunlara 30 lira, anaç keçilere 35 lira destek alabilecek. Ayrıca bir önceki yıla göre sürüdeki hayvan sayısını artıran işletmelere ise artan her bir koyun için 100 lira destek ödemesi yapılacak.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yürüttüğü tespit çalışmaları ile yetiştiricilerin sorunları yerinde dinleniyor, hayvan sağlık taraması yapılıyor, küpesi olmayan hayvanlar küpeleniyor, işletme bilgileri TÜRKVET Bilgi Sistemine kayıt ediliyor.

15 Şubat tarihine kadar 132 işletmede tamamlanması planlanan tespit çalışmaları ve bakanlığın küçükbaş hayvan sektörüne verdiği destekleri üreticiler de memnuniyetle karşılıyor.
gümüşhane küçükbaş hayvan anaç koyun keçi destek küpeleme tarım ve orman