Gümrük ve Ticaret Bakanlığının desteğiyle Antalyada, Anadoluda zeytin ve zeytinyağının kullanımını teşvik etmek amacıyla konferans düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferansa, İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Eren Akçiçek, Gurme Ayhan Sicimoğlu, Zeytin ve Zeytinyağı Uzmanı Ümmühan Tibet katıldı.
Zeytinyağının soğuk yemeklerde kullanıldığını ve sıcak yemeklerde de kullanılabileceğini söyleyen Gurme Ayhan Sicimoğlu, zeytinyağının ülkemizde az kullanıldığını ve daha çok soğuk yemeklerde kullanıldığını ifade etti. Zeytinyağının sıcak yemeklerde kullanılabileceğini vurgulayan Sicimoğlu, pilav ve omlette çok güzel olduğunu belirtti.
Taze zeytinyağı kullanmanın önemli olduğunu belirten Sicimoğlu, özellikle halk arasında zeytinyağının yıllanmış olanının makbul olduğu yönünde bir bilginin olduğunu ve bu bilginin yanlış olduğunu kaydetti.
Zeytinyağının kalitesini anlamak için yapılması gerekenleri hakkında tavsiyede bulunan Sicimoğlu, "Zeytinyağının taze olanı iyidir. Yıllanmış zeytinyağı olmaz. Tereyağı sihirbaz bir yağdır, samana dök o bile yenir. Ama fazlası zarardır. Zeytinyağı kilo aldırmaz. Şunu tavsiye edebilirim tereyağı ile zeytinyağını karıştırsanız hem ikisinin de tadını alırsınız hem de tereyağının yanma derecesini arttırmış olursunuz. Tereyağı kral, zeytinyağı kraliçe ikisini evlendirirseniz çok güzel olur" dedi.
Zeytinyağının faydaları hakkında bilgi veren İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Eren Akçiçek, zeytinyağını kullanan insanlarda kötü kolesterolün düşük iyi kolesterolün yüksek, tansiyonun daha düzgün, inme oranının daha düşük olduğunu kaydetti.
Zeytinyağı hakkında yanlış bilinen bir doğruya da dikkat çeken Akçiçek, zeytinyağının kızartmalarda da kullanılabileceğini belirtti. Akçiçek, zeytinyağıyla kızartılan patates ve balığın daha lezzetli olduğunu vurgulayarak, zeytinyağının birkaç kere kızartmada kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.
Doğanın tüm güzelliklerini, yaban hayatının gizemini kayıt altına...
Devamını Oku ->
Bursa’nın kırsal mahallelerinde kadınlar güçlerini birleştirip...
Devamını Oku ->
Erzincan’da koyunların kuzulama döneminin başlamasıyla birlikte...
Devamını Oku ->
Çocukluğunda çiftlik kurma hayali olan Ebru Ceyhan "Kırsal...
Devamını Oku ->
Erzincan'da devlet desteğiyle kurulan modern çiftlikte bölge...
Devamını Oku ->
Adıyaman’da sivil toplum kuruluşları yaban hayvanları için...
Devamını Oku ->
Marmara Denizi'nde yaşanan torik bolluğu balıkçıların yüzünü...
Devamını Oku ->
Manisa’da Tarımsal Analiz Laboratuvarı'nda toprak, yaprak ve...
Devamını Oku ->