Kahramanmaraşın Andırın ilçesinde yetiştirilen ve kalite bakımından üstün özelliklere sahip olan Avrupa grubu erikler ülke genelinde büyük beğeni topluyor.
Haber: Erdem Bağcı -Kamera: Zafer Canlı
Haber
Kahramanmaraş'ın kirazı ile ünlü Andırın ilçesi birçok tarımsal faaliyetin başarı ile yapıldığı ender ilçelerden birisi. İlçenin, ülke ve dünya çapında tanınan kirazının yanı sıra pazara yeni yeni girmeye başlayan Avrupa grubu erikleri de dikkat çekmeye başladı.
Andırın ilçesinde yetiştirilen ve kalite bakımından üstün özelliklere sahip Avrupa grubu erikler, ilerleyen tarihlerde ihracat kapılarını açacağa benziyor.
Andırınlı erik üreticisi Taner Şen, 8 yıl önce kurduğu Avrupa grubu eriklerin gelişiminden ve veriminden oldukça memnun. Yetiştirdiği erikleri 3 yıldır ihracat yapan bir firmaya verdiğini söyleyen Şen, erik yetiştiriciliği yapmaktan da oldukça memnun.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Andırın İlçe Müdürlüğü'nde görevli Tarım Teknikeri Muzaffer Kabaca ise düzenli aralıklarla Şen'e ait erik bahçesini kontrol ettiklerini, çiftçi Şen'e teknik destek verdiklerini belirterek, modern tarım tekniklerini bu bahçede uygulamaya çalıştıklarını söyledi.
Bu çalışmalar sayesinde yetiştiricilik alanlarının daha da artması ile Andırın ilçesinin erik yetiştiriciliğinde de söz sahibi olması bekleniyor.
Öte yandan yetkililer, Kahramanmaraş'ta erik plantasyonuna uygun arazilerde kapama erik bahçelerinin tesisi, verimli ve kaliteli çeşitler ile yetiştiriciliğe önem verilmesi gibi koşulların sağlanmasıyla Türkiye'nin dünya erik üretimine katkısının çok daha fazla olacağını kaydetti.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->