Diyarbakır'da, son dönemlerde sıklıkla yaşanan anız yangınlarını denetlemek ve kontrol altına almak için 17 ilçede özel ekip oluşturuldu.
Diyarbakır’da çiftçilerin yeni mahsul için hazırlamak istedikleri tarlalarında, eski mahsulden kalan anızları yakmasını kontrol etmek ve denetlemek için kentin tüm ilçelerinde ekipler oluşturuldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, tarlaları uydu yardımıyla da takip edip anında müdahale ederek, cezai işlem uygulayacak. Ekipler bu şekilde anız yangınlarının önüne geçmeyi hedefliyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yakılan anızların zararları ile ilgili hem muhtarlara hem de çiftçilere bilgilendirme mesajları gönderildiğini söyledi. Ertan, bunun yanı sıra bilgilendirme toplantıları yapıldığını belirterek, "Bütün bu uğraşlar netice vermedi. anız yangınları bitirilemedi. Eğitim çalışmalarından sonuç alamayınca, cezai işlemlere başvurmak zorunda kaldık" dedi.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->