Ankara’da 2. El Sanatları Sergisi açıldı

23 February Friday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı el sanatları eğitim merkezlerinde üretilen eserler Ankara’da ikinci kez vatandaşların beğenisine sunuldu. “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Bin Yıllık Hafıza” temalı serginin açılışını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen yaptı.
Ankara’da 2. El Sanatları Sergisi açıldı
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Bin Yıllık Hafıza” temalı 2. El Sanatları Sergisi Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı Bilecik, Düzce, Elâzığ, Kastamonu, Mersin Silifke Atatürk ve Sivas el sanatları eğitim merkezi müdürlüklerindeki kursiyerlerin el emeği göz nuru eserler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Serginin açılışını yapan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, kültürel miras vurgusu yaptı. Prof. Dr. Gümen “Geleneksel el sanatları bir ülkenin, bir topluluğun kültürünü yansıtan milli değerlerden biridir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına, kültürel değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Çünkü geleneksel el sanatlarımız bizlere atalarımızdan miras ve gelecek kuşaklara aktarmamız gereken beceri birikimidir. Bakanlığımıza bağlı olarak 6 ilde faaliyetlerini yürüten el sanatları eğitim merkezi müdürlüklerimiz çok önemli işlere imza atıyor. Kültürel mirasımız olan el sanatları ürünlerinin 6 ille sınırlı kalmayıp tüm ülkemize tanıtma çabalarını içtenlikle destekliyor; bu duyarlı çabaları çok önemli bulduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bir toplumu kültürel ve sanatsal yönden tanıtmanın yollarından biri de o topluma ait olan el sanatlarını ve günlerini doğru tanıtmaktır. İşte bu el emeği, göz nuru güzellikleri yaşadığımız dijital çağda da yaşatmak, korumak ve bir sonraki kuşağa özenle aktarmak için samimi gayret sarf edilmesi gerektiği ortadadır. Bu nedenle biz de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyor.uz Kıymetli katılımcılar her şeyin çok hızla hızlı bir şekilde tüketildiği çağımızda. Yaşadığımız tüketim toplumunda bahsettiğim zenginliklere, değerlere sahip olmanın bir ayrıcalık ve lütuf olduğunu bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu sanatları icra eden müstesna usta yöneticilerimizi, kursu yayınlarımızı ve vatandaşlarımızı takdir ediyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız ve bu güzellikleri bizlere yaşatıyorsunuz.” dedi.

Sergiye katılan yer alan Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Aytekin Yönter kursların vatandaşların mutluluğuna katkı sağladığını söyledi. Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ergün de kursa katılan için bütün imkanları sağladıklarını belirtti. Elâzığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Çam da sergideki ürünlerin benzersiz olduğuna dikkat çekti. Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Eyvaz Acarca ise yöre ekonomisine katkı sağladıklarını açıkladı. Mersin Silifke’de hizmet veren Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Sinan Çelebican, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü sergilerin kültürel tanıtımdaki rolüne değindi.
tarım orman el sanattları eğitim merkezi ankara sergi bilecik düzce elazığ kastmonu mersin silifke sivas