Ankara ve İstanbul’da tanzim satışlar başladı

11 February Monday, 2019
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda vatandaşlara uygun fiyatta sebze satışı için Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri harekete geçti. Belediyeler toplam 80 noktada kurulacak olan Halk Sebze Tanzim Satış Çadırları ile sebzeleri ucuza satacak.
Ankara ve İstanbul’da tanzim satışlar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara üreticiden ucuz sebze tedarikinin sağlanması talimatının ardından Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri harekete geçti.

Belediyeler toplam 80 noktada kurulan olan Halk Sebze Tanzim Satış Çadırları ile sebzeleri ucuza satacak. Belediyeler satışlardan kar elde etmeyecek. Ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı’nca temin edilecek.

Başkent’te ilk etapta 15 noktaya kurulacak olan Halk Sebze Tanzim Satış Çadırları, 11 Şubat Pazartesi gününden itibaren ürün satışlarına başladı.  Çadırlar haftanın 7 günü açık. Satış noktaları kısa sürede 30 adete çıkarılacak.

Ankara’da satış yapılan 15 nokta ise şöyle:

 “Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı, Kurtuluş Parkı, Ulus metro çıkışı, Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Kuyubaşı metro çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camii önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısı.“

Tanzim satış noktalarının dışında merkez ve çevre ilçelerde çeşitli noktalarda tır ve otobüslerle de mobil satış hizmeti verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ilk tanzim satış noktasını Aksaray Meydanı'na kurdu. Kentte 50 tanzim satış noktası kurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı “Her satış noktamızda yazar kasamız ile işlemlerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Tabii ki meydanlarda ve satış noktalarında oluşabilecek kalabalıklarla ilgili de tedbirlerimizi alacağız. Önümüzdeki hafta başlayacak olan bu çalışmamız bizler için çok önemli. Çünkü tanzim satış mantığında faaliyetimizi sürdüreceğiz. Bizler bu faaliyetlerimizi sürdürürken vatandaşın memnuniyetini sağlayabilmek, aynı zamanda problemlerin ortadan kalkmasını sağlayabilecek tedbirleri de her noktada alma gayretinde olacağız” diye konuştu.

tanzim satış sebze ankara istanbul