Ankarada hayvancılık sektörünün mevcut durumu, problemleri ve potansiyeli konularında fikir alış verişinde bulunmak amacıyla sektör temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Ankara'da hayvancılık sektörünün mevcut durumu ve problemleri konusunda fikir alış verişinde bulunmak amacıyla Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla sektör toplantısı düzenlendi. Çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca verilen kredilerin daha etkin ve faydalı kullanılması konuları üzerinde duruldu.
Toplantıda Ankara'daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, yapılan konuşmalar ve değerlendirmeler ışığında bir eylem planı hazırlanarak sorunlara çare bulunmaya çalışılacağını belirtti. 5 milyon nüfusun büyük bölümünün şehir merkezlerinde yaşadığı Ankara'da ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyelinin bulunduğunun altını çizen Temel, "Hayvancılık sektörü özellikle son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde. Son on yılda büyükbaş hayvan sayısı yüzde 24, küçükbaş hayvan sayısı yüzde 40, kanatlı hayvan sayısı da yüzde 83 oranında arttı. Bir önemli sevindirici husus da Ankara keçisinin 83 bine ulaşmış olması" dedi.
Ankara'da hayvancılık yatırımlarının artırılması için çeşitli projeler yürütüldüğünü anlatan Temel, 17 bin 900 hayvan kapasiteli 99 işletme kapasiteli Çubuk Organize İhtisas Hayvancılık Sanayi Bölgesi ve 55 bin hayvan kapasiteli Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi'nin Türkiye'deki müteşebbislere örnek projeler olduğunu sözlerine ekledi.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->