Türkiye genelinde yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının Bölge finali Çankırıda gerçekleştirildi. Karabük ilinin birinci olduğu yarışma Tarım TVden canlı olarak yayınlandı.
Haber: Mustafa YURTTAV
Türkiye genelinde yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Bölge finali Çankırı'da gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya Çankırı, Yozgat, Çorum, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Kırıkkale ve Uşak'taki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler katıldı.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, kadın ve çiftçi kavramlarına vurgu yapan bu yarışmanın kadınlara verilen önemi ortaya koyduğunu ifade etti.
Bölge finalinde 9 ilin kadın çiftçileri mücadele etti. Yarışmada Karabüklü kadın çiftçi Nilüfer Dereli 15 sorunun 13'üne doğru cevap vererek 130 puanla bölge birincisi oldu.
Yarışmada, ikinci ve üçüncünün belirlenebilmesi için Çankırı, Bolu ve Bilecik illerinin temsilcilerinin katıldığı altın sorulara geçildi. Altın sorular sonrasında Çankırı'yı temsil eden Seval Teke ikinci, Bilecik'i temsil eden Rukiye Ünal üçüncü oldu.
Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Karabüklü kadın çiftçi Nilüfer Dereli, yarışmayı Tarım TV'ye değerlendirdi.
Önümüzdeki günlerde Çanakkale'de düzenlenecek olan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Türkiye Finalinde Karabük'ü temsil edeceğine değinen Nilüfer Dereli, şimdiden bunun heyecanını yaşamaya başladığını ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->