Antalya köy pazarı açıldı

07 January Tuesday, 2020
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Kepez ilçesinde, kentin kırsal kesimlerinde tarımsal ve hayvansal üretim yapan kadınlar için 'Antalya Köy Pazarı' açıldı. Sadece kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerden oluşan Türkiye'nin ilk köy pazarda 19 İlçeden 485 kadın çiftçi ürünlerini pazarlıyorlar.
Antalya köy pazarı açıldı

Köy Pazarının açılışında konuşan Antalya Valisi Münir Karalooğlu, pazarın çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi.

Açılışta katılımcılara hitap eden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen " İlimizde 140 bine yakın çiftçi ailemiz var. Kadınlarımızın elinin değmediği hiçbir ürünümüz yoktur. Bu sektörün sürdürülebilir olması ayakta kalabilmesi için üretim kadar pazarlamanın da çok önemli olduğunu  biliyoruz. Kadın üreticilerimizin ürettiği doğal ürünleri aracısız bir şekilde doğrudan pazarlayabilecekleri böyle bir satış ortamına ihtiyaçları vardı.  Bu ihtiyaca cevap verebilmek için bir yıllık bir çalışma sonucunda 19 ilçemizde kadın kooperatiflerimizle kadın üreticilerimizin ürünlerini alma ve pazarlama konusunda iş birliği yaparak onları kadın üreticilerimizle buluşturduk. Bu projemizi Kepez Belediye Başkanımıza götürdüğümüz zaman bize çok büyük bir destek vererek böyle bir ortamı oluşturabileceklerini ifade etti. Böyle bir pazarın Antalya için de bir ihtiyaç olduğunu bugün burada görmüş olduk. Bu pazarın sürdürülebilir olması için satıcılar kadar alıcıya da ihtiyaç var. Bu kapsamda tüketicilerimiz 19 farklı ilçeden gelen ürünleri almak isterler ve bu pazarı bu şekilde değerlendirirlerse bu pazara olan ilgi ve alaka daha da artacak, üreticilerimiz ile tüketicilerimizi bu şekilde buluşturabilirsek bu Pazar daha çok rağbet görecektir. Bu projede yer alan İl Müdürlüğümüze, kadın üreticilerimize, kadın kooperatiflerimize, destekleri için kıymetli Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ve her projemizde yanımızda olan Sn. Valimize çok teşekkür ediyorum. Pazarımızın ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün burada olan herkese katılımları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kepez Köy Pazarı açılışına, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Coşkulu bir şekilde açılışı gerçekleşen Köy Pazarında vatandaşlara 1 ton hamsi ikramı yapıldı.

Antalya Pazar kepez koy