Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şiddetli yağışın ardından seralar ve narenciye bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başladı
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şiddetli yağışın ardından seralar ve narenciye bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başladı.
Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Ercin, hafta sonunda kentte şiddetli yağışın etkili olduğunu ve bu yağıştan en fazla Serik, Kumluca, Manavgat, Aksu ve Demre ilçelerinin etkilendiğini söyledi. Bu ilçelerin Antalya'nın yaş sebze ve meyve yükünü kaldıran ilçeler olduğuna dikkati çeken Erçin, kent genelinde şiddetli yağışlardan 402 çiftçinin etkilendiğini belirtti.
Şiddetli yağışların ardından ekiplerin hasar tespit raporu çıkarmak için ön tespitler yaptığını anlatan Erçin, "Şiddetli yağışlar nedeniyle bin 600 dekar açık, bin 180 dekar örtü altı alan zarar gördü. Kesin hasar tespit çalışmalarımız 10 gün içinde tamamlanır. Suların tamamen çekilmesinin ardından çiftçileri tek tek gezerek maddi kayıp konusunda bilgi alacağız" dedi.
Erçin, şiddetli yağışların mevsime göre normal olduğunu kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->