Arıcılara eğitim hayvancılara sıvat desteği

25 February Thursday, 2021
Adıyaman’da arıcılara yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi. Gölbaşı İlçesinde de 14 köyde hayvancılık yapan çiftçilere malzeme desteği verildi.
Arıcılara eğitim hayvancılara sıvat desteği Tarımsal üretim eğitim desteğiyle güçleniyor, malzeme desteğiyle büyüyor.

Adıyamanlı çiftçiler arıcılığı sevdi

Arıcılığın son yıllarda yaygınlaştığı Adıyaman’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere yönelik arıcılık kursu açtı. Arıcı adaylarının teknik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen eğitim programından 54 çiftçi faydalanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kurslarda kursiyerlere 72 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Kapsamlı bir eğitimden oluşan kurs programı; arıcılık malzemeleri ve bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularını kapsıyor.

1 Mart tarihine kadar sürecek kursu başarıyla tamamlayan adaylara kurs bitirme belgesi verilecek.

Küçükbaş hayvancıya sıvat desteği

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde de küçükbaş hayvancılık yapan üreticilere sıvat dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gölbaşı Kaymakamlığının ortak çalışması ile hayata geçirilen çalışma ile 14 köyde üreticilere suluk adı verilen sıvatlar teslim edildi.

Üreticilere malzeme desteklerinin devam edeceğini açıklayan Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal yılmaz, “Küçükbaş hayvan varlığı yüksek olan ve su kaynağı bulunan öncelikli ihtiyaç sahibi 14 köyümüzü belirleyerek muhtarlarımıza sıvatlarımızı teslim ettik. Üreticilerimizin suluk olarak adlandırdığı sıvatlar sayesinde yaylıma çıkan küçükbaş sürülerimiz su ihtiyaçlarını bu sıvatlardan karşılayacaktır. Aynı zamanda yaban hayvanlarımız da istifade edecektir. Yaz aylarında uygulayacağımız yeni bir projeyle kalan 19 köyümüzün de sıvat ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.
adıyaman arıcılık kurs küçükbaş hayvancılık sıvat destek tarım ve orman