Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ve İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen demonstrasyon çalışması başarıyla sonuçlandı. Daha çok verim sağlanacak 5 buğday ve 3 arpa çeşidi çiftçiye tanıtıldı.
Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ve İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen demonstrasyon çalışması başarıyla sonuçlandı. Daha çok verim sağlanacak 5 buğday ve 3 arpa çeşidi çiftçiye tanıtıldı.
Silivri Çantaköy'de toplam 4 bin metrekare alanda yapılan deneme çalışması sonucunda; "Harman" isimli arpada 1 dekar başına 729, "Martı" isimli arpada 643, "Bolayir" isimli arpada da 682 kg verim elde edildi. Uygulamanın buğday alanında ise, "Pehlivan" isimli buğdayda 558, "Gelibolu" isimli buğdayda 558, "Selimiye" isimli buğdayda 571, "Bereket" isimli buğdayda 604 ve "Aldane" isimli buğdayda dekar başına 600 kg verim elde edildi.
Tohum demonstrasyon çalışması sonuçlarını bölge çiftçilerine tanıtmak amacıyla Silivri Çantaköy'de tören düzenlendi. Törene, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Kasım Piral, İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya Tarım Araştırmaları Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer, İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası temsilcileri ve bölge çiftçileri katıldı.
İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Tarımsal Yeniliklerin yaygınlaştırması projesi çerçevesinde bölge çiftçilerinin daha verimli ürün elde etmeleri için bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi. Daha küçük alanda daha büyük verimlerin alınabilmesi için bilimsel çalışmalara her zaman destek olacaklarını vurgulayan Piral, yapılan söz konusu çalışmayla arpa ve buğdayda Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katı verim elde edildiğini söyledi.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->