Atıl arazilerde yazlık buğday hasadı

05 August Friday, 2022
Kayseri’de Tarım Arazilerinin Etkin Kullanılması Projesi kapsamında ekimi yapılan yazlık buğdayın hasadı yapıldı.
Atıl arazilerde yazlık buğday hasadı Kayseri'de atıl arazilere ekilen yazlık buğday hasat edildi.

"Tarım Arazilerinin Etkin Kullanılması Projesi" kapsamında ekimi yapılan yazlık buğdayın hasadı öncesi bir etkinlik yapıldı.

Vali Gökmen Çiçek, Sarıoğlan ilçesinin Ilıca Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, Anadolu için ekmeğin önemli olduğunu, yere düşen ekmeğin öpülerek bir kenara konulduğunu söyledi.
"Buğdaya Amerikalı başka, Avrupalı başka ama biz Türkler bir başka bakarız." diyen Çiçek, bir metrekare toprağın bile boş bırakılmaması gerektiğini belirtti. Ekim çalışmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Çiçek, şunları söyledi:

"Boş kalan arazilerin tamamının, dünyanın gıda krizine gittiği bir dönemde tekrar üretime hazır hale getirilmesi için verilen teşvikler, çiftçilerimizin adeta seferberlik ruhuyla buraları ekmeleri gerçekten çok önemli. Tarım her il için çok önemli ama tarımda özellikle Kayseri çok büyük katma değer üretiyor. Allah inşallah azminizi artırsın. Çabalarımızı artırsın. Daha çok ekmek yedirmek için köylüden un tüccarına, un tüccarından fırıncıya hepimiz mücadele edeceğiz. İnşallah memleketimizde ekilmeyen bir metrekare yer bırakmayacağız."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da şehrin ekilmedik toprağı kalmaması için gayret gösterdiklerini, tarım ve hayvancılığa destek verdiklerini dile getirdi.

Destekleriyle dağıtılan tohumların hasadında bulunmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, belediye olarak tarım ve hayvancılığa desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.
Yaklaşık 40 dönümlük araziye yazlık buğday eken çiftçi Orhan Toy da hasadın umduğundan daha verimli olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, biçerdövere binerek hasada katıldı.
tarım kayseri hububat buğday atıl arazi hasat