Atıl araziyi tarıma kazandırdı, istihdam sağladı

28 April Wednesday, 2021
Kocaeli'de yaklaşık 150 dönüm atıl araziyi tarıma kazandıran 34 yaşındaki Burak Alsan, 20 kişiye istihdam sağladı.
Atıl araziyi tarıma kazandırdı, istihdam sağladı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü mezunu olan Burak Alsan Kocaeli’de örnek bir çalışmaya imza attı.

Yakınların ait atıl araziyi tarıma kazandıran Alsan 20 kişiye de istihdam sağladı.
Alsan çifti yaklaşık 4,5 yıl önce Kocaeli’nin İzmit İlçesine bağlı Fethiye Mahallesi’ne yerleşip çiftçi olmaya karar verdi. Çift uzun uğraşlar sonucunda 150 dönüm atıl araziyi ekonomiye kazandırdı.

Tarımı deneyimlemek isteyenleri ağırladıklarını belirten Alsan “Zaten organik besleniyorduk. 'Kendimize üretelim.' dedik. Çocuklarımız burada büyüsün istedik. O şekilde yola çıktık. Burada organik üretimle ilgili her şeyi yapmaya başladık. Böyle olunca iş büyümeye başladı. Hedefimiz burada daha fazla kişiye istihdam sağlamak, mümkün olduğunca insanların kırsala taşınmasına önayak olmak çünkü kırsallarda potansiyel çok fazla ancak insanlar, bunu birileri başarana kadar görmüyor. O yüzden örnek olmak istiyoruz.” dedi.

Çocuklarıyla beraber eşine yardım eden Gözde Alsan da "Hiçbir zaman pişman olmadık, salgında 'İyi ki geldik.' dedik. Özellikle çocuklu, sağlığına dikkat eden, doğaya seven bir aile olarak 'İyi ki geldik.' dedik." diye konuştu.
Kocaeli izmit üretim organik atıl arazi