Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Brüksel'de, su ürünleri sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak nitelendirilen ve bu yıl 21. kez düzenlenen, 2013 Avrupa Su Ürünleri Fuarı'na katıldı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Brüksel'de, su ürünleri sektöründe dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak nitelendirilen ve bu yıl 21. kez düzenlenen, 2013 Avrupa Su Ürünleri Fuarı'na katıldı.
Fuara katılan Türk firmalarına destek vermek ve bakanlık olarak yanlarında olduklarını göstermek için Brüksel'e geldiğini ifade eden Çağlayan, 20 yıldır düzenlenen fuara Türkiye'nin 9. kez katıldığını belirtti.
Yerli 15 firmanın katıldığı fuarda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun getirdiği iki aşçının pişireceği 5 bin porsiyon balığın katılımcılara ikramıyla büyük bir reklam amaçlandığını söyleyen Çağlayan, dünya su ürünleri ihracat hacminin 120 milyar dolar olduğunu kaydetti.
"Bunun içinde bizimki 546 milyon dolar. 2002'de ihracatımız 123 milyon dolardı. Daha gitmemiz gereken çok mesafe var" diyen Çağlayan su ürünleri sektöründe hizmet veren yatırımcılara Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan destek vereceklerini açıkladı. Yakın bir zamanda sektörün bu destekten faydalanacağını ifade eden Çağlayan "Su ürünlerinde dünyanın ihracat kilogram fiyatı 4 dolardır. Bizim 6 dolar. Ancak ABD ve Singapur'da ise dünya ortalamasının iki katı yaklaşık 8 dolar. Bizim ABD ve Singapur'u geçecek ihracat sistemine geçmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Bakan Çağlayan konuşmasının ardından fuara katılan 15 Türk firmasının stantlarını ziyaret ederek yetkililere plaket verdi.
Son olarak Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun standına gelen Çağlayan, iki aşçının hazırladığı tuzda balığı çekiç ve bıçak yardımıyla kırdı. Tuzda balığın tadına bakan Çağlayan,
Antalya kış aylarında yapılacak önemli bir toplantıya...
Devamını Oku ->
Avrupa’nın en büyük yumurta üreticilerinden Polonya'da kuş gribi...
Devamını Oku ->
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da son dönemde etkili olan...
Devamını Oku ->
Elazığ kırsalında anneleri ölen, açlıktan bitkin halde bulunan 7 ...
Devamını Oku ->
Ormanlardaki yaban hayatının gizemini gözler önüne seren...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının kurduğu bal ormanları son yıllarda...
Devamını Oku ->
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Yaşamını...
Devamını Oku ->
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar toprak...
Devamını Oku ->