Adıyamanlı bir girişimci, kiraladığı arazilerde yetiştirdiği nohutları fabrikasında işleyerek Avrupa'ya sertifikalı nohut tohumu ihraç ediyor.
Adıyaman'da bir girişimci ürettiği nohutları işleyerek Fransa, Bulgaristan, Cezayir, Rusya, İspanya, Fransa, Bulgaristan ve Romanya'ya sertifikalı tohum ihraç ediyor.
Merkeze bağlı Eski Hısnı Mansur köyünde yaşayan Murat Olgun, 1990'dan beri yaptığı baba mesleğini 4 kardeşiyle daha da geliştirerek, organize sanayi bölgesinde tohum entegre tesisi kurdu.
Ürettiği nohut tohumunu geçen yıl Avrupa'ya ihraç etmeye başlayan Olgun, gelen talep üzerine bu yıl da yaklaşık bin ton tohumu yurtdışına gönderecek. Olgun, tesisi, 2013'te 300 bin lirası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği hibe desteği olmak üzere 3 milyon lira maliyetle kurduklarını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Adıyaman İl Müdürü Adil Alan da dünya bakliyat üretiminin yüzde 2,5'inin Türkiye'de gerçekleştirildiğini ifade etti. Bunun önemli bir rakam olduğuna işaret eden Alan, "Ülkemizde özellikle de Adıyaman'da nohut ve mercimek üretimi çok fazla" diye konuştu.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->