Kuzey yarımküredeki ülkelerin aksine yaz dönemine giren Avustralya'da, başta Türkler ve diğer göçmen topluluklar olmak üzere vatandaşlar için doğal ortamda ağaçlardan meyve toplamak, haftasonu aktivitelerinin başında geliyor.
Melbourne şehri çevresindeki meyve bahçelerine, kiraz, şeftali, elma ve çilek toplamaya giden binlerce Avustralyalı, girdikleri bahçelere hem giriş ücreti, hem de topladıkları taze meyvelerin ücretini öderken, bahçe sahipleri de ücretsiz iş gücünden yararlanarak ürünlerini bedavaya toplatıyor.
Avustralya'da yaşayan Türkler, bu bahçeleri en çok ziyaret eden toplumların başında geliyor. Avustralyalı Türkler, taze ürünleri aileleri ile birlikte bahçelere gelerek dalından koparmanın keyfini yaşadıklarını söylüyor.
Avustralya'da yaşayan Ömer Yalçıner Türklerin daha çok çilek ve kirazı tercih ettiğini, çilek bahçelerinde yenilen ürünlere herhangi bir ücret ödemediklerini, sadece eve götürmek üzere topladıkları ürünlere ücret ödediklerini söyledi.
Doğanın tüm güzelliklerini, yaban hayatının gizemini kayıt altına...
Devamını Oku ->
Bursa’nın kırsal mahallelerinde kadınlar güçlerini birleştirip...
Devamını Oku ->
Erzincan’da koyunların kuzulama döneminin başlamasıyla birlikte...
Devamını Oku ->
Çocukluğunda çiftlik kurma hayali olan Ebru Ceyhan "Kırsal...
Devamını Oku ->
Erzincan'da devlet desteğiyle kurulan modern çiftlikte bölge...
Devamını Oku ->
Adıyaman’da sivil toplum kuruluşları yaban hayvanları için...
Devamını Oku ->
Marmara Denizi'nde yaşanan torik bolluğu balıkçıların yüzünü...
Devamını Oku ->
Manisa’da Tarımsal Analiz Laboratuvarı'nda toprak, yaprak ve...
Devamını Oku ->