Ayvaalan Barajı yağışlarla doldu

05 February Tuesday, 2019
Yağışlı geçen kış mevsimi en çok barajlar açısından faydalı oldu. Manisa’nın yeni sulama barajlarından Ayvaalan Barajı'nda da doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Salatalık üretiminin yaygın olduğu bölgede sulu tarımla üretimde başarılı bir sezon bekleniyor.
Ayvaalan Barajı yağışlarla doldu O Manisa'nın Demirci ilçesinde hizmete sunulan Ayvaalan Barajı, son aydaki yağışlarla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Bu yıl tamamlanarak hizmete giren ve 490 dekar alanı sulayacak Ayvaalan Barajı'ndaki doluluk oranı üreticileri sevindirdi. 

İlçede yoğun olarak turşuluk salatalık üreten Ayvaalan Mahallesi sakinleri, bereketli bir sezon bekliyor. 

Barajın ilçe ekonomisine önemli oranda katma değer sağlayacağına dikkati çeken Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, üreticilerin durumdan mutlu olduğunu belirtti.

Ayvaalan Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakırçoban da  barajın sulu tarım yapan üreticiler için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, 105 dönüm arazide yapılan salatalık üretiminden 300 ton rekolte beklediklerini söyledi.
 
Bu yıl 18 üreticinin salatalık yetiştireceği bilgisini veren Çakırçoban, "Özel bir firma ile salatalık üretimi için sözleşmemizi yaptık. Ayrıca hayvancılık için slaj üretimi de yapacağız. Barajımız sayesinde başta Ayvaalan olmak üzere, birçok mahallemiz bu hizmetten yararlanacak." diye konuştu. 
 
manisa ayvaalan barajı sulama sulu tarım