Bafra’da sezon açıldı

01 July Wednesday, 2020
Samsun’un Bafra Ovası'nda yazlık ürünlerin sezonu açıldı. İlk olarak biber ve patlıcan hasadı yapılıyor. 5 Temmuz’da başlanacak karpuz hasadı içinse üreticilere uyarı var!
Bafra’da sezon açıldı Samsun’un önde gelen tarım alanlarından Bafra Ovası’nda hasat dönemi başladı.

Ovada ilk hasadı yapılan ürünler ise biber ve patlıcan.  Ovanın 34 bin dekardan fazla alanında biber ve bin 600 dekarında da patlıcan yetiştiriliyor. Çeşidine göre tarlada 3-4 liradan işlem gören biber fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor.

İzinsiz karpuz hasadı yapılmayacak!

Bafra’nın ünlü karpuzunun hasadına 5 Temmuz’da başlanacak. Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sebze Üreticileri Birliği, kozak karpuz ve kavun kesilmemesi için sıkı önlemler aldı.

Yazlık ürünlerde yeni sezonun açıldığını söyleyen Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Tulum “Karpuz kesecek çiftçilerimiz ziraat odasına müracaat edecek, ziraat odasından, sebze üreticileri birliğinden, ilçe tarımdan birer mühendis tarlada bakacaklar, yüzde 60’ı kırılmaya gelmişse o tarlada karpuz kesilecek. Jandarma, polis ve zabıtayla kontroller yapılacak, elinde kesim kağıdı yoksa, kamyon sebze haline getirilerek orada imha olacak. Hem çiftçiye hem de kamyoncuya ceza yazılacak. İzin alınmadan bu sene kavun, karpuz kesilmeyecek!” dedi.

Ovanın 12 bin dekar alanında karpuz, 9 bin dekar alanında da kavun hasadı yapılacak.
tarım orman ziraat samsun bafra kavun karpuz biber patlıcan hasat