Bahar geldi, koyunlar kuzulamaya başladı

06 March Wednesday, 2019
Hayvancılık yapan üreticiler için yılın en güzel zamanları başladı. Kayseri’de koyunlar kuzulamaya başladı. Bereketli bir sezon bekleyen üreticilere, Tarım Orman İl Müdürlüğü de aşılama ve bakım konusunda destek oluyor.
Bahar geldi, koyunlar kuzulamaya başladı Haber:Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Koyunculuğun yoğun şekilde yapıldığı illerden biri Kayseri.

162 bin küçükbaş hayvan varlığı ile Pınarbaşı da sektörde önemli bir paya sahip.

Bahar aylarının gelmesiyle koyunlar kuzulamaya başladı.

İlçede hayvancılıkla uğraşan üreticiler, 80 bin anaç koyun ve keçinin yavrulamasıyla sezonun bereketli geçmesini bekliyor.

Uzun yıllardır koyun yetiştiriciliği yapan Ertuğrul Öcal, “Koyunlarımız evimizin bereketi” diyor.

Bazı koyunlarının ikiz üçüz doğum yaptığını anlatan Öcal, bir taraftan sürülerini en iyi şekilde beslemeye çalıştıklarını, diğer taraftan da kuzuları soğuktan ve hastalıklardan korumak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Ertuğrul Öcal, "Gündüz, kuzularla koyunlar birbirinden ayrı duruyor. Kuzuları ahırda tutuyoruz. Özellikle havanın soğuk olduğu dönemlerde avluya bile bırakmıyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde kuzularımızı ve koyunlarımızı ağıla bırakıyoruz. Her kuzu, meleye meleye kendi annesini buluyor ve onu emip karnını doyuruyor. Şimdilerde kuzularımız çok küçük. Ancak en geç bir aya kadar kendilerini toparlayacaklar ve otlamaya da başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Öcal yem bitkileri ve hayvancılık için yapılan devlet desteklerinden de faydalandıklarını sözlerine ekledi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli de yeni doğan kuzuların sağlıklı ve verimli bir şekilde büyümesi, hastalıklara karşı koruyucu aşıların yapılması, yemleme ve bakım konularında üreticilere teknik destek veriyor.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, her koşulda üreticinin yanında olduklarını ve her konuda destek vermeye devam ettiklerini vurguladı.
 
kayseri koyun kuzu küçükbaş hayvancılık