Et ve Süt Kurumu'na (ESK) bağlı Sincan Kombina Müdürlüğü'nü ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kurum yetkilileriyle toplantı yaptıktan sonra tesiste incelemelerde bulundu.
Müdürlük binasında yapılan değerlendirme toplantısında Et ve Süt Kurumu’nun faaliyetleri tüm yönleriyle ele alındı.
Toplantıda ESK’nın stratejik yönü üzerinde duran Bakan Çelik, Kurum’un yakın, orta ve uzun vadeli planlarının önemine dikkat çekerek, yöneticilerden çalışmalarını hızlandırmalarını istedi.
ESK’nin regülasyon aracı olarak piyasada daha aktif yer alacağını kaydeden Çelik, bunun için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
Bakan Çelik’e Et Süt Kurumu ve Sincan Kombina Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Müdür Vekili Osman Uzun, piyasayı yakından takip ettiklerini belirterek atılması gereken adımları zamanında atacaklarını kaydetti.
Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, toplantının ardından Sincan Kombina Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Çelik, burada et kesim, sucuk yapım, pastırma imalat, kıyma ve kavurma gibi bölümlerde yapılan üretim hakkında çalışan ve yöneticilerden bilgiler aldı.
Çelik, son olarak ESK ürünlerinin yer aldığı satış mağazasına uğrayarak fiyatları kontrol etti ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->