Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, baharın gelişinin bölge kültürünün önemli bir sembolü olduğunu, nevruzun bütün insanlık için coşkusuyla, kalıcı bir barışla birlikte gelmesi temennisinde bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’daki temasları sırasında 21 Mart Nevruz Bayramıyla ilgili açıklama yaptı.
Bakan Eker, "Nevruzun kalıcı bir barışa dönüşmesini arzu ediyoruz. Bölgemizin barışa, huzura ve kalkınmaya ihtiyacı var" dedi.
Eker, baharın gelişinin bölge kültürünün önemli bir sembolü olduğunu, nevruzun bütün insanlık için coşkusuyla, kalıcı bir barışla birlikte gelmesi temennisinde bulundu.
Kürtçe, "Nevruz hepimize kutlu olsun, Nevroz piroz be" diyen Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Herkes bu bahar coşkusunu idrak ediyor. Nevruzun kalıcı bir barışa dönüşmesini arzu ediyoruz. Özellikle bölgemizin barışa, huzura ve kalkınmaya ihtiyacı var. Yerel seçimlerin arifesinde bu şehrin artık güzelleşmeye, yaralarını sarmaya ihtiyacı var. Nevruz ile huzur, kalkınma ve şehrin güzelleşmesi de gelir. Nevruz, Diyarbakır için yerel yönetimler, açısından yeni bir gün olmasını temenni ediyorum. Demokrasi, barış, tolerans ve başkasına tahammül noktasında da yeni bir güne vesile olmasını diliyorum. Nevruz, barış, kardeşlik ve huzur getirsin."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kars’ta "Güvenli Elektronik...
Devamını Oku ->
Kabuklu fındık alım fiyatı TMO tarafından açıklandı. Alım...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Konya’nın Karatay ilçesi Esentepe köyünde çiftçilik yapan Handan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kaş ve Isparta...
Devamını Oku ->
Küresel iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla İspanya’da...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ailelerin doğayla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Dost ülke İspanya’nın...
Devamını Oku ->