Bakan Fakıbaba'dan bayram mesajı

14 June Thursday, 2018
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Bakan Fakıbaba'dan bayram mesajı Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Bakan Fakıbaba, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını sonlandırarak, yeni umutlarla bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Bayramın huzur ve bereketinin, birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha güçlü yürümemize vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İç ve dış tehditlerin ciddiyetine dikkat çeken Fakıbaba, birlik ve beraberlik içerisinde ortaya konan dirayetli duruş ve alınan tedbirlerle ülkenin güçsüzleştirilmesine yönelik her tür badireyi aşmayı başardıklarını, devletle milletin el ele vermesiyle bu başarının süreceğini vurguladı.

Doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" düsturuyla hareket eden milletin birer mensubu olmanın herkes için bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Bakan Fakıbaba, devlet olarak milletten alınan güçle ortaya konulan politikalar sayesinde son 15 yılda ekonomiden dış politikaya, yatırımlardan güvenliğe, demokratikleşmeden siyasetin güçlendirilmesine kadar her alanda ciddi ilerlemeler sağlandığını dile getirdi.

“Tarımsal hasılada Avrupa’da birinci sıraya yükseldik”

Bu dönemde tarım alanında da devrim niteliğinde işlerin altına imza attıklarını söyleyen Fakıbaba “Hayata geçirdiğimiz reformlar, verdiğimiz destekler ve ortaya koyduğumuz projelerle hem tarımsal üretimde ciddi ilerlemeler kaydettik hem çiftçimizi güçlendirdik hem de tarımsal hasılada Avrupa'da birinci sıraya yükseldik.” dedi.

Daha müreffeh, daha demokratik, daha huzurlu bir ülke olma yolundaki mücadelelerinin ilelebet süreceğini bir kez daha hatırlatan Ahmet Eşref Fakıbaba Türkiye’yi "Güçlü ve Lider Ülke" yapma ideallerinin devam edeceğinin altını çizdi.

Bakan Fakıbaba şöyle devam etti:

“Önümüzdeki yeni dönemde terörle, krizlerle bizi engellemek isteyenlere fırsat vermeyecek, ülke olarak büyüyüp daha da güçleneceğiz. Bunun için de her günümüzde tıpkı bayramlarda olduğu gibi; birbirimizle daha fazla kucaklaşacak, daha fazla dayanışma içerisinde olacak, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha çok güçlendireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle çiftçisi, esnafı, memuru, işçisi, emeklisi, sanayicisi, kadını, genci, yaşlısıyla tüm milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını can-ı gönülden kutluyorum. Bayramın, milletimize, ülkemize, coğrafyamıza, İslam dünyasına huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."
fakıbaba bayram ramazan bakan