Bakan Kirişci Adana’da iş insanlarıyla bir araya geldi

08 March Wednesday, 2023
Adana İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacak." dedi.
Bakan Kirişci Adana’da iş insanlarıyla bir araya geldi
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı. Adana Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşma yapan Bakan Kirişci depremlerin etkilediği bölgedeki çalışmalara değindi.

Felaketin 11 ili derinden etkilediğine dikkati çeken Kirişci, depremin sadece konutları değil iş dünyasını da felç ettiğini vurguladı.

Kirişci, deprem bölgesindeki üreticiler için Bakanlık olarak birçok alanda çalışma yürüttüklerini belirterek, tarımsal desteklerin öne çekildiğini, üreticilere yem sağlandığını, Et ve Süt Kurumunun besilik hayvan ve çiğ üst alımı yaptığını, DSİ'nin enkaz kaldırmada görev aldığını anımsattı. Kirişci, bölgede gıda denetimleri yaptıklarını, özellikle raf ömrü geçmiş ürünlere dikkat edildiğini aktardı.

Depremden daha az hasar alan Adana'nın, bölgede lojistik ve yardımların tasnif edilmesi anlamında büyük rol oynadığını anlatan Kirişci, bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlere de ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Kirişci, "3 bin 401 tır, 2 bin 253 helikopter ve 344 nakliye uçağı bu şehre ulaşmıştır. 75 bin 382 ton yardım malzemesi deprem bölgelerine gönderildi." dedi.

Kirişci, depremlerin 11 ilin ticaretine ve sanayisine büyük darbe vurduğunu belirterek, "Bölgede en büyük ihtiyaç çalışanları orada tutabilmek veya tekrar şehre getirebilmek. Bunun için de konteynerlere ihtiyaç olduğunu bilmenizi isterim." ifadelerini kullandı.

Adana'da 2 bin civarında orta hasarlı, ağır ve acil yıkılması gereken bina olduğunu bildiren Kirişci, "Hasar tespit çalışmaları devam ettiği sürece sayı da artabilir. Ona göre de devlet olarak yapmamız gerekenleri ortaya koyacağız. Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacak. Ceyhan'ı Adana'ya taşımak istemiyoruz. Ceyhan'ın konutlarını da orada yapmış olacağız." diye konuştu.

Bakan Kirişci’den 8 Mart kutlaması

Toplantıdan sonra Adana’daki incelemelerini sürdüren Bakan Kirişci, DSİ 6. Bölge çalışanlarından, iş makineleri sorumlusu olarak görev yapan ve deprem bölgesindeki çalışmalara katılan Perihan Kaya'yı aradı. Kirişci hem Kaya’nın hem de bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kirişci, telefon görüşmesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği 6 Şubat’tan itibaren önce Adana'da, son 10 gündür de Hatay'da fedakarca yürüttüğü çalışmalardan dolayı Kaya'yı tebrik etti.

Kaya nezdinde sahada çalışma yürüten tüm Bakanlık çalışanlarına teşekkürlerini ileten Kirişci, "Sizin gibi bir kardeşimizin Bakanlığımız bünyesinde görev alması ve ekskavatör kullanması çok önemli. Bundan dolayı ayrıca gurur duyuyorum." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Kirişci, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadınların başlarının tacı olduğunu kaydettii. 2014'ten bu yana DSİ bünyesinde görev yapan Kaya'nın tarım ve orman ailesine güç ve motivasyon sağladığına dikkati çeken Kirişci, böylesine zorlu bir görevi üstün başarı ve gayretle yerine getiren Kaya'nın başarılarının devamını diledi.

Perihan Kaya da Bakan Kirişci’nin her zaman desteğini yanlarında hissettiklerini dile getirerek, "Bize verdiğiniz destek bizi her zaman dimdik ayakta tuttu. Depremde, yangında, selde görev aşkıyla çalışıyoruz, milletimizin emrindeyiz. Bir an önce işimizi bitirmek, artık hayatı normale döndürmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Vahit Kirişci, Kaya ile telefon görüşmesini sosyal medya hesabında da paylaştı.
tarım orman bakan vahit kirişci adana deprem 8 mart dünya kadınlar günü