Bakan Pakdemirli’den ‘yem fiyatı’ açıklaması

23 June Wednesday, 2021
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Iğdır’da hayvancılık sektörüne ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Pakdemirli, “Besicimiz, üretimiz daha düşük maliyetlerle yemini üretecek ve yem girdisi sağlayabilecek” dedi.
Bakan Pakdemirli’den ‘yem fiyatı’ açıklaması Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Iğdır’da temaslarda bulundu. İlk önce Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğünün açılışında konuşan Bakan Pakdemirli, iklim değişikliğine dikkat çekti.

Bakan Pakdemirli, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de meteorolojik afetlerin sayısının ve şiddetinin artış göstermeye başladığını ifade etti. Türkiye’nin iklim değişikliğinden olumsuz etkilenecek Akdeniz Havzası’nda yer alması nedeniyle gelecekte tablonun artışlarla belirginleşeceğini kaydetti.

Bakan Pakdemirli açılıştan sonra bir besi çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Üreticinin daima yanında olduklarını belirten Bakan Pakdemirli “Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden hem besicimize hem de üreticiye ayda 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettik” dedi.

Pakdemirli, bunun sonucunda besicilerin ve üreticilerin daha düşük maliyetlerle yemini üreterek yem girdisi sağlayabileceğine işaret etti.

Uygulamaya geçen yıl arpa ve mısır boyutunda başlandığını belirten Bakan Pakdemirli, “ Besicilerimize 90 gün vadeli mal veriyorduk. Şimdi bu sene besicilerimizin yanında yem üreticilerimize ve sanayicilerimize de vermeye başlayacağız. Böylece torba yem kullanan besicimiz ve üreticimiz de bu imkanlardan faydalanabilecek” Diye konuştu.
bakan Pakdemirli yem fiyat ığdır girdi maliyet üretici