Bakan Yumaklı kadın çiftçilerle yemekte bir araya geldi

19 October Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’daki Orman Genel Müdürlüğü’nde kadın çiftçilerle yemekte bir araya geldi. “ İhtiyacınız olduğu zaman biz imkânlar nispetinde bakanlık olarak her şartta yanınızdayız” diyen Bakan Yumaklı, kadın çiftçilere yönelik pozitif ayrımcılığınsa devam edeceğini kaydetti.
Bakan Yumaklı kadın çiftçilerle yemekte bir araya geldi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’daki Orman Genel Müdürlüğü’nde kadın çiftçilerle yemekte bir araya geldi.

Kadınların üretimdeki önemine değinen Bakan Yumaklı,  bakanlık olarak her zaman üretime destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Bakan Yumaklı şöyle devam etti: “ Eğer sizler bu aziz topraklarda üretime devam ederseniz ülkenin geleceği var. Ama eğer siz bırakırsanız, yani toprak anayı bereketli hale getirecek olan analar bu işten çekilirse genç kardeşlerim, başka işleri çok daha önceleyip bu işlerden uzaklaşırsa o zaman ülkemiz için, sadece bizim değil böyle olan bütün ülkeler için tehlike var demektir. O yüzden ben size bu iradeniz için, bu çabanız için, bu emekleriniz için canı gönülden teşekkür ediyorum. İhtiyacınız olduğu zaman biz imkânlar nispetinde bakanlık olarak her şartta sonuna kadar imkânlarımızı kullanacak şekilde bir irademiz var, bunu her yerde de her vesileyle de anlatıyorum. O yüzden siz üretmeye devam edin, siz emek vermeye devam edin, biz de devletin yapması gereken her şeyi sizin için yapalım.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üretimde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın devam ettiğinin de altını çizdi. Bakan Yumaklı “Sizde azim var, kararlılık var, bir şeyler yapabilme iradesi var. Bizler de sizlere nasıl destek olabilirizin çalışmasının içerisindeyiz. Tabi bütün detaylarıyla burada anlatmam çok mümkün değil ama özellikle bu destekler ve sizin üretimi daha iyi, daha kaliteli, daha sürdürülebilir yapabilmeniz için gerekli olan ne şart varsa bunları sağlamak üzere çalışmalarımız bitti. Arkadaşlarımız tekrar kontrol ediyorlar, daha sonra bütün il müdürlüklerimiz, ilçe müdürlüklerimiz bunlarla alakalı bilgilendirilecek ve sizlere aktarılacaklar. Onları lütfen dikkatli bir şekilde takip edin. Yine söylüyorum, özellikle hanımların ve gençlerin pozitif ayrımcılığı var orada, ekstra puanları var. İnşallah diliyorum ki hepiniz için mutlaka orada kendinize ait bulabileceğiniz bir durum olabilir. İşinizi geliştirmek için olabilir, ya da yeni bir şeye başlamak için olabilir. Tabi burada en önemli konu ürettiğinizi satabiliyor olmanız, kooperatiflerin büyük çoğunluğunda bu problem var. Bununla ilgili de kafa yoruyoruz ticaret bakanımızla beraber, inşallah hakikaten herkesin derdine derman olacak bir çözüm yolu bulabliriz, çünkü çok farklı, çok çeşitli üretimler var, çok çeşitli farklı yapılar var. Hepsini bir arada bir platformda düşünmek bazen kolay olmayabiliyor ” ifadelerini kullandı.

Yemek esnasında söz alan kadın çiftçiler destek ve hibeler dolayısıyla bakan Yumaklı’ya teşekkürlerini iletti, isteklerini dile getirdi.

Yemeğin ardından Bakan Yumaklı, kadın çiftçilerin hazırladığı stantları gezdi.
bakan yumaklı kadın çiftçi orman genel müdürlüğü destek hibe