Laleleriyle ünlü Sincanda lale soğanı ve yetiştiriciliği yeniden yaygınlaşıyor. Lale yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tarla günü etkinliği düzenlendi.
Laleleriyle ünlü Sincan'da lale soğanı ve yetiştiriciliği yeniden yaygınlaşıyor. Lale tarlalarında ailece çalışan Sincanlılar hem para kazanıyor hem de sokaklarda kendi ürünlerinin sergilenmesinin gururunu yaşıyor.
Lale yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce tarla günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Kurt , Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez ile üreticiler katıldı.
Üreticilerle beraber lale soğanı hasadına katılan Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Sincan'ın lale soğanı üretim merkezi haline gelmesi ve bu konuda dünyada söz sahibi olan Hollanda'ya rakip olması gerektiğini kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yalova'da kurulan Marmara Su Ürünleri...
Devamını Oku ->
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz ilçesindeki sığla...
Devamını Oku ->
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->