Bal fuarı Ankara’yı tatlandırdı

16 December Monday, 2019
Ankara Altınpark Fuar Merkezi bal günlerine ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Üreticiden Tüketiciye Ankara Bal Günleri'nde Ankaralılar balın her çeşidine ulaşma imkânı buldu.
Bal fuarı Ankara’yı tatlandırdı Bal meraklıları Ankara’da fuarda buluştu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bal ve baldan üretilen hediyelik ve organik ürünler ile arıcılık malzemeleri stantlarda yerini aldı.

Fuar açılışına Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, İyi Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Yalçın Sezer katıldı.
Onlarca firmanın yer aldığı fuarda Türkiye Arıcıları Birliği Başkanı Ziya Şahin, Türkiye’de üretilen tüm balların kayıt altına alınması için çağrıda bulundu.

Şahin, dünyanın en güzel ballarının Türkiye’de bulunduğunu ve Türkiye’nin dünya yarışmalarında altın madalyalar kazandığına işaret etti. Bu sebeple Türkiye’nin uluslararası platformda dünyaya açılması gerektiğinin altını çizen Şahin, balların kayıt altına alınması çağrısında bulundu.

Türkiye Arıcıları Birliği Başkanı Ziya Şahin, şöyle konuştu: “ Bunun için diyoruz ki Türkiye’de bütün kovanlarımız kayıt altında, ballarımız da kayıt altına alınsın. Bunların kayıt altına alınması tüketicilerin de önünü açacaktır.”

“ Kaliteli bal ancak laboratuvar ortamında anlaşılır”

Ziya Şahin, bal tüketicisi için doğru adresin birlikler olduğunu vurguladı. Şahin, kaliteli balın dökerek, yakarak veya tadarak ya da yan çevirerek anlaşılamayacağını, kalitenin ancak laboratuvar ortamındaki testlerde ortaya çıkabileceğini belirtti.

Fuarda baldan üretilen temizlik ve kişisel bakım ürünleri de satışa sunuldu.
bal ankara fuar çeşit propolis ürün ari sutu