Balık mezadından AFAD'a 233 bin liralık bağış

24 February Friday, 2023
Muğla'nın Bodrum ilçesinde mezatla satılan balıklardan elde edilen gelir, depremzedelere aktarılmak üzere AFAD'a bağışlandı. Aynı etkinliğin Milas'taki Güllük Mahallesi ile Marmaris'teki Selimiye balıkçı barınaklarında da düzenleneceği açıklandı.
Balık mezadından AFAD'a 233 bin liralık bağış
Bodrumlu balıkçılar tüm balıklarını depremzedeler için satışa sundu, mezattan elde edilen gelir AFAD’a bağışlandı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlene balık mezadının anlamlı bir amacı vardı. Açık arttırmayla satılan balıklardan elde edilen gelirin tamamı depremzedeler için bağışlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak başta olmak üzere birçok kurum yetkilisi, hayırseverler ve bölgedeki balıkçıların katıldığı etkinlikte tezgâhtaki balıklar açık artırmayla satışa sunuldu.

Saylak, etkinlikte yaptığı konuşmada, 11 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin kendilerini de derinden sarstığını ifade etti.

Kadim Anadolu coğrafyasının yüzlerce yıldır pek çok felakete ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Saylak, "Her seferinde aziz milletin dayanışmasıyla pek çok yarayı birlikte sardık. Balıkçı arkadaşlarımızdan, 'Balıklarımızı avlayalım, mezadı yapalım ve elde edilen geliri AFAD’a bağışlayalım' önerisi geldi. Bu nedenle etkinliği düzenledik." dedi.

Daha sonra barınakta kurulan tezgâhta birçok türde deniz balığı satışa sunuldu. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte 233 bin lira gelir elde edildiği, toplanan gelirin depremzedelere aktarılmak üzere AFAD'a bağışlandığı bildirildi.

Öte yandan aynı etkinliğin Milas'taki Güllük Mahallesi ile Marmaris'teki Selimiye balıkçı barınaklarında da düzenleneceği öğrenildi.
deprem muğla balık balıkçı mezat bağış afad tarım ve orman