Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi tamamlandı

21 May Monday, 2018
Muğla’da yürütülen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” düzenlenen balık ekmek şenliğiyle tamamlandı. Çok sayıda çocuğun katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.
Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi tamamlandı Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU - Muğla İl Enformasyon
Kamera: Uğur ACAR - Levent UYAN - Uğur KELEŞ - Erkan KARTAL
 
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Bodrum’da başlattığı “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” Dalaman İlçesi’nde Elcik ilkokulunda düzenlenen şenlikle tamamlandı.

Balık üretimi yönünden zengin olan Muğla’da balık tüketme alışkanlığını da yaygınlaştırmak, çocuklara balığı sevdirmek amacıyla 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında ilçelerdeki okullarda başlatılan çalışma 4 bin 5 yüz öğrenciye ulaştı.

Şenlikte çocuklarla bir araya gelen Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, balığın sağlıklı beslenmede önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Muğla’nın kültür balıkçılığında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erkal, dünyanın birçok ülkesine Muğla’dan balık ihraç edildiğini de sözlerine ekledi.

Erkal, “Balık tüketimini alışkanlık haline getirmek, balığı sevdirmek, balık tüketiminin faydaları hakkında çocuklarımızı bilgilendirmek amacıyla 13 ilçede yaklaşık 4.000 öğrenciye ulaşması hedeflenen proje kapsamında yaklaşık 4500 öğrenciye ulaşıldı. Bu proje kapsamında ikramı yapılan balıkların teminini sağlayan Muğla Kültür Balıkçıları Derneğine ve Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlüklerine teşekkür ederiz.” dedi.
 
Muğla balık şenliği Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi