Balıkçı barınaklarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor

21 November Tuesday, 2023
Hafta sonu yaşanan fırtınanın vurduğu illerdeki liman balıkçı barınaklarında hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk tespitlere göre Zonguldak’ta 92 balıkçı teknesi zarar gördü. İstanbul, Kastamonu, Yalova da ise çalışmalar sürüyor.
Balıkçı barınaklarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor
Balıkçı barınaklarında hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak'ta fırtına ve dev dalgaların vurduğu balıkçı teknelerinde hasar tespiti tamamlandı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, il genelinde ruhsatlı toplam 92 balıkçı teknesinin hasar gördüğünü açıkladı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtınada batan Kafkametler adlı Türk bandıralı kuru yük gemisinin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları yerinde takip eden Vali Osman Hacıbektaşoğlu, şiddetli fırtına ve dev dalgaların vurduğu Zonguldak'ın il genelinde başlatılan balıkçı teknelerindeki hasar tespiti çalışmalarının bitirildiğini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne kayıtlı toplam 92 balıkçı teknesinin hasar gördüğünü kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, "Bütün limanlarımızda, balıkçı teknelerimizin hepsinin tespiti yapıldı. Şu anda yanlış hatırlamıyorsam Ereğli ve Alaplı başta olmak üzere Zonguldak'taki tüm limanlarda bulunan 92 tekne hasar gördü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz, kendi sistemlerine kayıtlı, ruhsatlı teknelerimizin hasar kayıtlarını yaptılar. Diğer işlemleri yürütmek üzere Liman Başkanlığı'na ilettiler. Onlar da tespitlerini yapacaklar" dedi.

Kastamonu Valiliği, kent genelindeki olumsuz hava koşullarından 5 ilçenin etkilendiğini bildirdi. Valilikten yapılan Fırtına nedeniyle Cide Merkez Liman bölgesinde 2, İlyasbey Balıkçı Barınağı'nda 1 olmak üzere toplam 3 teknenin battığı ifade edilen yazılı açıklamada, 19 Kasım'da kent genelinde kuvvetli rüzgar, fırtına ve yer yer kuvvetli yağışların etkili olduğu belirtildi. Vali Meftun Dallı tarafından bu konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara talimat verildiği belirtilen açıklamada, "Olumsuz hava koşullarından başta Cide ilçemiz olmak üzere, Ağlı, Bozkurt, Küre ve İhsangazi ilçelerimiz etkilenmiş, ilimiz merkezi ve diğer ilçelerimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

İstanbul'un Karadeniz sahilindeki ilçesi Şile'de ev ve iş yerlerini selin bastığı vatandaşlar, kovalarla suları tahliye etmeye çalıştı. İlçede şiddetli yağış ve fırtınadan etkilenen yerlerde hasar tespit ve temizlik çalışmaları yapılıyor.

Kocaeli Kefken Limanı ve Kerpe Balıkçı Barınağı'ndaki teknelerde hasar oluştu. Dev dalgaların beraberinde getirdiği çöpler de sahilde kirliliğe neden oldu.
fırtına balıkçı barınağı hasar tespit