Balıkçılar av yasağına hazır

18 March Wednesday, 2020
Türkiye'nin en önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden biri olan Beyşehir Gölü'nde balıkçılar, 15 Mart'ta başlayan av yasağı nedeniyle üç ay sürecek av tatiline başladılar.
Balıkçılar av yasağına hazır Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su ürünlerinin neslinin korunması amacıyla uygulanan üç aylık av yasağı 15 Mart’ta başladı.

Av yasağı ile balıkçılar da göl kıyılarında hazırlıklarını tamamladı, "paydos" dedi.

Beyşehirli balıkçı Yılmaz Yürekli, yasağa uyulmasını temenni etti. "Sezonu bitirdik. Bu sene, güzel ağ atıp da çalışanların balığı oldu. Şu anda hazırlıklar var, toplanıyoruz. İnşallah yeni av sezonunda işimize bakacağız. Bu yıl avlanma yasağı döneminde yasaklara geçen yıllara göre daha fazla uyulacağına inanıyorum. Çünkü, cezalar artık eskisi gibi değil, çok ağır. Uymalarını da umuyoruz. Öyle olursa balık biraz belki çoğalır." dedi.

Aşırı avlanmanın balık nüfusuna zarar verdiğine dikkat çeken balıkçı Ekrem Şengül de “ Şimdi sazan nesli bitti denecek kadar oldu. Böyle giderse göldeki av tatili üç ay değil, sürekli olacak gibi. Ben emekliyim, bir şekilde geçimimi sağlıyorum. Yasak dönemde avlanmak isteyenlere ise mesajım şu; avlanmak isteyenler, bol bol avlansın, zaten balık yok. Avlanıp kökünü kessinler. Başka ne diyeyim onlara." diyerek sitem etti.

Gölde avlanma yasağı 15 Haziranda sona erecek.
tarım orman bakanlık av yasak beyşehir