Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Bursa’da

12 January Friday, 2024
Türkiye Büyük Millet Meclisi Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Bursa’yı ziyaret etti. İlde araştırma çalışmaları kapsamında incelemelerde bulunan komisyon üyeleri, sektör temsilcileri ile de bir araya geldi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu Bursa’da
Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu araştırma çalışmaları kapsamında Bursa’da incelemelerde bulundu.

Balıkçılık ve su ürünleri sektörünün faaliyetleri, sektörde yaşanan sorunlar ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, ilde sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Komisyon Başkanvekili Giresun Milletvekili Nazım Elmas ‘’TBMM balıkçılık ve su ürünleri meselelerini araştırarak, çözümlerini bulmak üzere hazırlanan komisyonun üyeleri olarak buradayız. Ülkemizde su ürünleri dediğimiz zaman ilk akla gelen belki balıkçılık ama bununla birlikte birçok yan işin olduğunu biliyoruz. Sektörünün sorunlarıyla alakalı komisyon sorunların tespiti, mümkün olan ilk fırsatta mevcut sorunları en aza indirmek ve hayatı biraz daha kolaylaştırmak bu sektörden hayatını kazanan sektör mensuplarının işlerini sürdürülebilir halde devamını sağlamak noktasında tedbirlerin alınması mühim. Bu kapsamda burada söz alan arkadaşlarımızın taleplerini, önerilerini, isteklerini dinleyeceğiz. İsteklerinizi bize mail olarak da bize sunabilirsiniz. Bütün söyledikleriniz Meclis Araştırıma Komisyonu çalışmaları içerisinde yer alacak. Maksadımız, tamamen sektörün sorunlarını ortaya koymak ve çözüm üreterek buna ait bir çalışmayı mevzuat kapsamında gerçekleştirmeye bir zemin hazırlamak.’’ dedi.

Sektör temsilcilerinin sorularını cevaplayan komisyon üyelerine İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar da eşlik etti.
tarım tbmm balıkçılık su ürünleri komisyon bursa