Balıklar ölmesin diye gölete su taşıyorlar

15 December Tuesday, 2020
Kastamonu'da kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen göletteki balıkları yaşatmak amacıyla göle su taşınıyor.
Balıklar ölmesin diye gölete su taşıyorlar Kastamonu Devrekani’ye bağlı Örenbaşı köyündeki Çiğdem Göleti'ndeki balıklar kuraklık nedeniyle telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Balıkların yaşaması için ilçedeki yetkililer harekete geçti. Tanker ve arazözlerle gölete su taşınmaya başlandı.

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Bölgemizde uzun süredir kuraklığın devam etmesi nedeniyle Çiğdem Göleti'nde su seviyesi aşırı derecede düştü. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölette yaşayan balıkların hayatı tehlikeye girdi." dedi.

Göletteki durumun herkesi üzdüğünü aktaran Altıkulaç, "Balıkların yaşam şansını artırabilmek için Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüğümüz ve Beyler Sulama Birliği tarafından yerinde incelemede bulunduk. İncelme neticesinde gölete su takviyesi yapmamız gerektiği kanaati uyandı." diye konuştu.

En kısa sürede çalışmalara başladıklarını aktaran Altıkulaç, şunları kaydetti: "Bu çerçevede ilçemizdeki bütün imkanlar seferber edildi. Belediyemize bağlı itfaiye, Kaymakamlığımız ve Özel İdaremizin sulama tankeri ile yakın bir coğrafyada olan Kulaksızlar Barajı'ndan su alarak Çiğdem Göleti'ne nakletmeye başladık. Bu şekilde göletteki su seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. 400-500 ton civarında su takviyesi yaptığımızda oradaki balıklar için riskin ortadan kalkacağını düşünüyoruz."
Kastamonu kuraklık gölet balık