Bartın’da orman yangını söndürüldü

21 November Monday, 2022
Bartın’ın İnkumu tatil beldesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın sabaha karşı söndürülürken olayla ilgilisi olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alındı.
Bartın’da orman yangını söndürüldü Bartın’ın İnkumu tatil beldesinde gece saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına arazözler ve itfaiye araçlarıyla müdahale başlatıldı.

Yangını yakından takip eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Gece yarısı başlayan bir yangın var. Ormanda çok büyük bir alanda değil ama genişlemesi muhtemel. Rüzgar da var. Ormanın tüm ekipleri burada. Belediyemizin tüm ekipleri burada. Çevre illerden takviye de istenildi. Yangın devam ediyor. Şu anda 3 dönümlük bir alanda olduğu ifade ediliyor. Müdahalesini yapıyoruz şu anda.” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği yangın nedeniyle jandarma, 112 Acil Sağlık ekipleri de bölgede meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.

93 personel 44 araçla müdahale edilen yangın, yaklaşık 4 saat süren çalışma sonrasında kontrol alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında yaklaşık 15 dönümlük ormanlık alanın zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken olayla ilgilisi olabileceğinden şüphelenilen 4 kişi Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gözaltına alındı.

Şüphelilerin İnkumu Jandarma Karakol Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.
bartın yangın orman müdahale söndürme