Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu, gıda ve tarımın önemli sektörler olduğunu ifade ederek, Yarın makineler yiyemeyeceğiz, üretmek zorundayız\" dedi.
Bayburt'ta "Bayburt İli Tarım Sektörü Ortak Akıl" toplantısı yapıldı.
Sektör toplantısına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu, "Bugün dünyada üç şey konuşuluyor birincisi su, ikincisi enerji, üçüncüsü gıda ve tarım" dedi.
Beyzade Toplantı Salonu'nda sektör temsilcileri ve işletme sahipleriyle bir araya gelen Kemaloğlu, hayvancılık ve tarımda dünyada dengelerin değiştiğini belirtti.
Kemaloğlu, toplantıların amacının gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında neler olup bittiğini, sorunların neler olduğu, nerelerde tıkanıklıklar yaşandığı ve bölge için nelerin yapılabileceğini konuşmak olduğunu belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının derdinin bu alandaki yetiştirici, üretici ve işletmelere hizmet etmek olduğunu ifade eden Kemaloğlu, "Bizim birinci derdimiz size hizmet eden kitle olarak burada tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamak, ilerlemesini sağlamak. Burada bu işi yapan insanlar yaşayamazsa, biz bu işi yapan insanları burada tutamazsak, yeni nesil bu işe ilgi duymazsa bunu şehirlilerin yapacak hali yok. Toprak çok önemli, tarım çok önemli. Dünya bu işe böyle bakıyor, biz de böyle bakmak zorundayız" dedi.
Kemaloğlu, hayvancılığa Türkiye ile dünyanın bakışının farklı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Biz hayvancılığı bir kırsal organizasyon olarak görüyoruz. Hayvancılık, dünyaya baktığınızda bir yaşam tarzıdır, bir aile işletme modelidir. Niye? toprağa bağlıdır, araziye bağlıdır. Yani toprak olmadan, arazi olmadan, ot olmadan, mekan olmadan bu işin iktisadı yoktur. Bu işte kırsaldaki insanlar ağırlıklı olarak yetiştiricidir, yetiştirici olmadan besici olmaz. Bunun ekonomisi bunu götürmez. Onun için bunun iktisadi olması için yetiştirici dediğimiz kitleyi mutlaka büyütüp yeşertmeliyiz. O kitle olmadan besici dediğimiz adam için iktisadi bir hayvancılık kurgulanamıyor. Onun için hayvancılıkta kırsalın mağdur olması diye bir şey söz konusu değil."
Toplantıya Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, bakanlık yetkilileri, sektör temsilcileri ve hayvancılık tesislerinin sahipleri katıldı.
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->
Orman yangınlarıyla mücadelede yeni sezon "Yeşil Vatan...
Devamını Oku ->
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi 1. Etap sonuçları...
Devamını Oku ->