Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER, "Türkiye'nin Yeni Kırsal Kalkınma Hamlesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu" konulu basın toplantısı düzenledi.
Bakan Eker, toplantıda süt, et, meyve, sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama yatırımlarında hibe oranının yüzde 50'den yüzde 60'a çıkacağını açıkladı.
Kadınlara ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık tanıdıklarını dile getiren Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca bu yıl toplamda en az 1,2 milyar lira hibe ödemesi yapılmasını planladıklarını bildirdi.
2015 yılında hibelerin hem kapsamı hem de limiti aratacak. 81 ilde 800 bin TL olan hibe üst üst limiti 1 ile 3 milyon TL’ye kadar çıkabilecek.
Kırsal kalkınma desteklerinin tarıma ne gibi getirileri olduğunu sıralayan Bakan Eker, desteklerin başlangıç hikâyesini anlattı.
AB entegrasyonunu bir adım daha ileri götürmek için TDKY’yi kurduklarını söyleyen Mehdi Eker, IPARD (İPARD) kapsamında çiftçiye yapılan yardımların altını çizdi.
Son olarak da Bakan Mehdi Eker, Türkiye’de yapılacak G-20 Tarım Bakanları toplantısının önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->
Orman yangınlarıyla mücadelede yeni sezon "Yeşil Vatan...
Devamını Oku ->
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi 1. Etap sonuçları...
Devamını Oku ->