Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı

17 April Monday, 2023
Türkiye’nin tarımsal üretim merkezlerinden Adana’da soğan hasadı başladı. Tarlalarda hasat mesaisi sürerken soğandaki yüksek verim pazarda da kendini göstermeye başladı. Çukurovalı üreticiler bu yılki rekolteden memnun. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de planlı üretimle ürün fiyatlarının gündem olmaktan çıkacağını vurguladı.
Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı Bereketli topraklarda hasat başladı, tarladaki bolluk ve yüksek verim pazar tezgâhlarına da yansıdı.  

Adana’nın uçsuz bucaksız tarlalarında hasat mesaisi aralıksız devam ediyor.

Son günlerde gündemden düşmeyen soğan özenle toplanıp çuvallara dolduruluyor. Toprağı alın teriyle sulayan üreticiler bu sezon rekolteden memnun. Soğanın pazar tezgâhlarında yerini almasıyla vatandaşlar da yeni mahsulle yerli üretime doyacak.
Üreticiler Adana ve Hatay’da başlayan soğan hasadının Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin’de de yapılmasıyla piyasada soğanın bollaşacağını, ihtiyacın karşılanacağını belirtiyor.  

Sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuyu değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, planlı üretim yapıldığında hiçbir ürünün farklı açılardan gündeme gelmeyeceğini vurguladı.

Bu yıl sadece Adana ve Hatay’da 284 bin ton soğan rekoltesi hedefleniyor.

Çukurova’nın bereketli toprakları üretimiyle Türkiye’yi doyururken tarlalardaki hasat da yüzlerce işçiye istihdam sağlıyor.
soğan hasat adana rekolte tarım ve orman