Beyaz altında hasat heyecanı

04 November Friday, 2022
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde pamuk hasadı devam ediyor. Rekoltenin geçen yıla göre yüksek olduğunu söyleyen üreticiler zorlu bir mesaiyle hasat ettikleri tonlarca pamuğu işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiyor.
Beyaz altında hasat heyecanı Haber: Denizli İl Enformasyon

Tarlalarda hasat heyecanı yaşanıyor, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçileri yalnız bırakmıyor.
Denizli’de devam eden pamuk hasadına katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, çiftçilerle sohbet etti.

Biçerlerin aralıksız çalıştığı Sarayköy ilçesinde hasat edilen tonlarca pamuk işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiliyor.

Tarla sahibinin annesi Sevgi Yılmaz, pamuk yetiştiriciliğiyle ilgili tecrübelerini İl Müdürü Çınar ve teknik personelle paylaştı.

2022 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini belirten İl Müdürü Şakir Çınar da yaptığı açıklamada, “Sarayköy İlçesinde 67 bin dekar alanda, Merkezefendi İlçesinde 22 bin 446 dekar alanda ve Pamukkale İlçesinde ise 25 bin 750 dekar alanda üretim gerçekleşmiş olup şuan makinalı hasat işlemleri devam etmektedir. Hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 450-550 kg arasında değişmekte pamuk hasat makinası kontrolleri ilçe tarım personelleri tarafından aksatılmadan yapılmaya devam etmektedir.” dedi.
Pamuk üreticilerinin devlet desteklerinden yararlanarak üretimi arttırdığı ilçede yetiştirilen Ege pamuğu kalite özellikleri bakımından standart olarak kabul ediliyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen ürün tekstil sektörünün öncelikli tercihleri arasında.
denizli pamuk hasat tarım ve orman