Beyşehir Gölü'nde av sezonu açıldı

16 June Friday, 2023
Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağı sezonu sona erdi. Sürdürülebilirlik ve çevre dengesinin korunması amacıyla uygulanan av yasağının ardından gölde sazan için 40, sudakta ise 26 santimetreden uzun balıklar avlanılabilecek.
Beyşehir Gölü'nde av sezonu açıldı
Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av sezonu açıldı. Açılış töreni Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde yapıldı.

Av sezonun açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin avlanma yasaklarını hatırlatarak, çevre vurgusu yaptı. Ergin, Beyşehir Gölü kıyısındaki Jandarma Burnu mevkisinde düzenlenen programda, Konya'nın tarımda olduğu gibi su ürünleriyle de önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Konya'da 176 göl, gölet ve baraj bulunduğuna işaret eden Ergin, Beyşehir Gölü'nde 10 çeşit balığın ticari olarak avlanabildiğini belirtti.

Balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılıkla mümkün olacağını vurgulayan Ergin, şunları kaydetti: "Balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için öncelikle av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, endemik türlerin korunması, istilacı türlerin göl ve göletlerimizden uzak tutulması gerekmektedir. Ayrıca balıklara en az bir kez üreme imkanı verilmesi için 15 Mart-15 Haziran arası av yasağı uygulanmaktadır. Boy yasağı ise yıl boyu devam etmektedir. Beyşehir Gölü'nde avlanan sazan için avlanma boyu 40 santimetre, sudak için de 26 santimetre belirlenmiş olup bu boydan kısa balıkların avlanılması yıl boyu yasaktır."
Konuşmanın ardından balıkçı tekneleri, temsili avlanmayı gösterebilmek için limanlarından hareket edip göl sularına açıldı.

Gölden çıkarılan pinter ve hayalet ağların da sergilendiği programda, Beyşehir Gölü'ndeki balıkçılık fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.
 
tarım orman konya beyşehir gölü av