Biberonla besledi, devlete teslim etti

15 August Thursday, 2019
Düzce’de ormanda bulduğu yavru sansarı biberonla besleyen Ömer Altunsoy, büyüttükten sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’na teslim etti.
Biberonla besledi, devlete teslim etti Ömer Altunsoy, ormanda 8 ay önce yardıma muhtaç yeni doğmuş bir yavru buldu buldu.

Düzce’ye bağlı Bayramcı Köyü’nde yaşayan Altunsoy, hayvanın büyümesiyle yavrunun sansar olduğunu ve saldırganlaştığını fark etti.

Bakamadığı hayvanı teslim etmek için araştırma yapan Altunsoy, sansarı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim etti. Altunsoy “Ormanda gezerken yavruyken bulmuştum. İlk başta ne olduğunu bilmiyorduk, ben aldım evimde besledim, süt içirdim ve tüm bakımlarını yaptım. Sonra büyümeye başladı ve büyüdükçe yırtıcılığı arttı. Artık beni ısırmaya ve tırmalamaya başladı. Bende araştırdım ve nereye teslim edebilirim diye sordum. Milli Parklar Şube Müdürlüğüne geldim, teslim ettim. Şimdi teslim edeceğiz. Aldığımda çok küçüktü, biberona süt koydum, sütle besledim. İçtikçe büyüdü, büyüdükçe ben buna bakamayacağım dedim ve ilgili yerlere teslim ettim” diye konuştu.

Sansarı teslim alan DKMP Düzce Şubesi görevlileri, gerekli sağlık kontrolöründen sonra hayvanın doğaya salınacağını belirtti.
düzce sansar doğa koruma milli park tarım orman