Bilinçli çiftçi verimli proje

11 January Monday, 2021
Adıyaman’da düzenlenen toplantılarda çiftçiler kırsal kalkınma destekleri ve “Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” ile ilgili bilgilendirildi.
Bilinçli çiftçi verimli proje Haber: Adıyaman İl Enformasyon

Çiftçi bilgilendiriliyor, projelerde verim artıyor.

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçileri Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi hakkında bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Proje destek başvuru süreciyle ilgili her türlü bilginin üreticilere aktarıldığı toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, “İlimizde arıcılığın iyi seviyelerde olmasına rağmen bu konuda yapılacak daha çok şey var. Arıcılığı mevcut seviyesinden çok daha üst seviyelere taşımak için arıcılarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. İl Müdürlüğü personeli olarak, şartlara haiz olan bütün arıcılarımızı bu projeden faydalandırmak için çalışacağız.” dedi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, hijyen kurallara uyularak yapılan toplantıya sınırlı sayıda üretici katıldı. Proje başvurularıyla ilgili daha çok çiftçiyi bilgilendirmeyi amaçlayan Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Uygulama Rehberi”ni çiftçilere ulaştırmaya başladı. Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine ilişkin Uygulama Esasları Tebliği’ni de içeren rehberde 22 Ocak tarihine kadar devam edecek olan başvurularla ilgili tüm detaylar yer alıyor.

İlçelerde öncelik kırsal kalkınma yatırımları

Diğer taraftan Adıyaman’da devam eden “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının İlçe Tanıtımları” da Besni’de başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak amacıyla verilen desteklerde kadınlar ve genç girişimcilerin öncelikli olduğunun vurgulandığı toplantıda ekonomik yatırımlar, ekonomik yatırım tutarları ve destekleme oranları, yatırım yeri ve mülkiyet durumu gibi önemli konular ele alındı.

14. Etap, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi tanıtım toplantısında; İl Müdürü Nurettin Kıyas, İl Müdür Yardımcısı Nedim Baybatmaz, Besni İlçe Müdürü Mehmet Kösekul ve teknik personel çiftçilere gerekli bilgileri aktardı.

Adıyaman’ın tüm ilçelerinde 14. Etap bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını vurgulayan İl Müdürü Nurettin Kıyas, yüzde 50 hibe destekli programın 5 yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.
adıyaman kırsal kalkınma proje destek hibe besni tarım ve orman