Bin adet cennet meyvesi fidanı toprakla buluştu

15 February Tuesday, 2022
Bilecik’te üreticilere üretimin yaygınlaşması için bin adet Trabzon hurması ya da diğer ismiyle cennet meyvesi fidanı dağıtıldı. Dağıtımda konuşan Vali Kemal Kızılkaya Bilecek tarımına yeni bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Bin adet cennet meyvesi fidanı toprakla buluştu Bilecik'te Trabzon hurması olarak da bilinen cennet meyvesi üretiminin yaygınlaştırılması için bin adet fidan dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Bilecik Valiliği tarafından desteklenen proje kapsamında, Orta Sakarya Vadisi'nde yer alan mikroklima özelliğine sahip İnhisar ilçesinde "deve dişi" nar çeşidine alternatif olarak cennet hurması üretimi yaygınlaştırılacak.

Dağıtımda konuşan Vali Kemal Kızılkaya tarıma ivme kazandıracaklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Narı biz nasıl biliriz? Bir tanesi 1000 olan bir meyve olarak biliriz. Biz de bugün 1000 fidanı toprakla buluşturup aynı bereketi bu mümbit topraklarda çiftçilerimize sunmayı arzu ediyoruz. İlimizde cennet hurmasını üretip, istifade eden çiftçilerimiz var. Cennet hurması, bakımı kolay ve ekonomik getirisi olan bir meyve. Nüfusu az fakat çalışkanlığı çok olan ilçemize bereket getireceğini umuyoruz."

Bilecik'te merkeze bağlı Başköy olmak üzere Bekdemir ve Küplü köyleri ile Bayırköy beldesi ve İnhisar ilçesinde toplam 468 dekar alanda cennet hurması üretiliyor. Sonbaharda yetişen cennet hurması, kurutularak da tüketiciye ulaştırılıyor.
bilecik inhisar cennet Trabzon hurma meyve tarım orman