Bingöl'de ete talep arttı, üretim 2 katına çıktı

13 April Tuesday, 2021
Ramazan ayı öncesi Bingöl Et ve Süt Kurumu’nun uygun fiyatla sattığı et ve et ürünlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Günlük üretimi 1,5 ton kırmızı et olan kurum yoğunluk ve talep nedeniyle üretimin 2 katına çıkarıldığını açıkladı.
Bingöl'de ete talep arttı, üretim 2 katına çıktı Kombinalar çalışıyor, vatandaşlar Ramazan’da uygun fiyatlı et tüketiyor. 

Bingöl Et ve Süt Kurumu Ramazan ayı öncesi kırmızı ette uygun fiyatlı satışlara başladı.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine kurum üretimini 2 katına çıkardı.

Et ve Süt Kurumu satış noktalarında kıymanın kilosu 37, kuşbaşının 40 ve bifteğin kilosu ise 49 liradan satılmaya devam ediyor.

Piyasaya göre et ürünlerinin daha hijyen ve uygun satıldığını belirten Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı Sait Işık, “Ramazan ayından dolayı her sene olduğu gibi çok fazla talep oluyor bizde. Bizler de bu taleplere karşılık verebilmek adına, vatandaşımızı mağdur etmemek, istedikleri ürünü onlara yetiştirmek için hazırlıklarımıza başladık. Farklı kombinalar ve piyasadan tedariklerimizi yaptık. Bugün yoğun bir şekilde paketleme ve çalışmalarımız devam ediyor. Piyasa ürünü daha hijyenik ve daha uygun şartlarda sunmak için çalışıyoruz. Şuan günlük 3 ton et, 2 tonda Bingöl Kavurma üretimini yapıyoruz ve vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bizim ürünler piyasaya göre daha uygun olduğundan dolayı yetiştirmekte zorlandığımız miktarlarda talep oluyor. Kıymayı 37 TL’den Kuşbaşı 40 ve bifteği 49 liradan piyasaya sunuyoruz” dedi.

Uygun fiyatlı ete hijyenik şartlarda ulaşan vatandaşlar uygulamadan memnun. Eti sürekli olarak kurumdan aldığını belirten Faysal Çiftçi, “Sürekli gelip etimizi buradan alıyoruz. Eti daha güvenlidir, daha temizdir.” şeklinde konuştu.
bingöl et ve süt kurumu kırmızı et kıyma hijyen ramazan