Bingöl’de ilk

19 March Friday, 2021
Bingöl’de bölge sakinlerine ek gelir sağlanması için girişimler sürüyor. İlde ilk defa aşılı ceviz ile badem fidanı üretimine geçildi.
Bingöl’de ilk Bingöl’de vatandaşın ek gelir elde etmesi çalışmalar sürüyor. Çalışmalardan birisi de ilde ilk defa uygulanıyor. İlk kez uygulanan aşılı ceviz ile badem fidanı üretiminde ilk olarak 10'ar bin adet fidan üretimi gerçekleştirilecek.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bingöl Orman Fidanlık Şefliğinde üretilen fidanlar, Bingöl merkez ve köyler olmak üzere Muş, Bitlis, Hakkari ile çevre illere gönderilecek.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “İlk kez Bingöl’de aşılı 10 bin adet ceviz fidanını üreteceğiz. Halkın deyimiyle salkım ceviz üreteceğiz. Buranın yetişme boyutuna uygun bir türümüz. Yine ilaveten Bingöl’de 10 bin adet te aşılı badem üreteceğiz. Hem ceviz hem badem özellikle ithal edilen ürünler. İthalatı sıfıra indirmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’mız ile Orman Genel Müdürlüğü’müz ciddi bir çalışma içinde orman köylerini kalkındırmak ve göçü azaltmak için insanların gelir düzeyini, refah düzeyini arttırmak için hane halkına bir ek gelir sağlamak için üretimi için kolları sıvadık.” dedi.
elazığ Bingöl orman ceviz badem