Bitki pasaportu ile hareket edebilecek bitkileri üreten, ticaretini yapan ve depolayan operatörlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kayıt sistemine dahil olması şartı getirildi.
Ülke genelinde zararlı organizma taşıyıcısı olabilecek bitkileri üreten, ithalatını ve ticaretini yapan ve depolayanlar kayıt altına alınacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan kayıt sisteminde yapılan değişiklikle, bitkilerin hareketlerini izlenmesi, herhangi bir zararlı organizmaya rastlanılması durumunda ise kaynağını bularak gerekli tedbirleri alınması sağlanacak.
Yönetmelikteki bitki pasaportu ile hareket edebilecek bitkileri üreten, ticaretini yapan ve depolayan operatörlerin, Bakanlık tarafından oluşturulan üretim yerleriyle ilgili bir kayıt sistemine dahil olması şartı getirildi.
Tohumculuk Kanunu kapsamında ise üretim materyallerini sertifikalı olarak üretenler için bitki pasaportu sisteminde de kayıtlı olması zorunlu hale getirildi.
Ürünlerin etiketlerinde bitki pasaportunda bulunması zorunlu bilgiler yer alacak.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->