Bitlis’teki patates üreticilerinin ciro hedefi 160 milyon TL

22 November Thursday, 2018
Türkiye'nin patates ihtiyacının yüzde 5'lik kısmının karşılandığı Bitlis'in Ahlat ilçesinde patatesten 160 milyon liralık ciro hedefleniyor.
Bitlis’teki patates üreticilerinin ciro hedefi 160 milyon TL Doğu Anadolu Bölgesi'nin patates havzası olarak bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl üretilen yaklaşık 160 bin ton patatesten 160 milyon liralık ciro elde edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye'nin patates ihtiyacının yüzde 5'lik kısmının karşılandığı ilçede bu yıl verimin yüksek olması dolayısıyla 40 bin dekarda yaklaşık 160 bin ton patates üretildi.

Sadece sertifikalı tohum üretiminin yapıldığı ilçede tarıma elverişli verimli arazilerde üretilen patates, çiftçinin yüzünü güldürürken patatesin ekonomiye büyük bir katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden ilçeden çıkan patatese talebin yüksek olduğuna dikkat çekti.
Demirden; “Patatesin büyük kısmını Irak'a ihraç ediyoruz. Orada iyi bir potansiyel yakaladık. Geri kalanı ise bu bölgeye ve çevre illere satıyoruz. Patateste marka haline geldik. Ürünlerimiz piyasada 1 ile 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Fiyatlar geçen yıla göre daha iyi. Satışlarda bir sıkıntı görmedik.” dedi.
 
bitlis ahlat patates