Bitliste Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca il merkezi ve ilçelerde belirlenen 100 kişiye süre yöneticisi eğitimi veriliyor.
Bitlis’te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İş-Kur, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, il merkezi ve ilçelerde belirlenen 100 kişi, sürü yöneticisi eğitimi alıyor.
Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Eşref Aslan, bu yıl itibarıyla bütün illerde uygulanacağını söyledi. Kursa genellikle sürüsü olan ve hayvan bakıcılığı yapan kişilerin katıldığını vurgulayan Aslan, kursun sadece çobanlık yapmaya yönelik olmadığını, eğitim alan kursiyerlerin kendi hayvanlarının her türlü bakımını daha profesyonel yapacağını ifade etti.
Hayvan yetiştiriciliği ve sürü yönetimiyle ilgili faaliyetlerin daha bilinçli yapılması amacıyla kursiyerleri bilgilendirdiklerini anlatan Ziraat Mühendisi Cesim Akdeniz, "Kursiyerlere koyun ağılı, keçi barınağı, küçükbaş hayvan besleme, bakımı, koyun ile keçi ırkını seçebilme, bu ırkları çoğaltma ve bulaşıcı hastalıklara karşı mücadele etme konularında uygulamalı olarak eğitim vermekteyiz" diye konuştu.
Yolalan beldesindeki kursa katılan Takyettin Oruk da, kursun kendilerine büyük fayda sağladığına işaret ederek, hayvan yetiştiriciliği konusunda kendilerine anlatılanları hayvanları üzerinde uyguladıklarını dile getirdi.
Kursiyerlerden Zeki Yalçın ise, kursta hayvan yetiştirme ve besleme konularını daha iyi öğrendiklerini kaydetti.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->